Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 04-2019

In deze editie

Op de cover van de april 2019 editie van Piloot en Vliegtuig prijkt een Antonov An-124 als opmaat voor een verhaal over de opvolgingsperikelen van zowel dit vrachtvliegtuig als de nog grotere An-225 Mryia.

Nederlands nieuws: Split Scimitar Winglets voor Transavia’s Boeing 737-800s en de nieuwe Boeing 777 en een 737 Cabin Emergency Evacuation Trainers (CEET) van KLM.

Andere interessant internationaal nieuws: de ‘stille’ roll-out van de nieuwe Boeing 777-900 en de speciale jubileumkleuren die British Airways op vier vliegtuigen heeft laten aanbrengen.

De Helicopter Association International Heli-Expo die begin maart 2019 in het Amerikaanse Atlanta werd gehouden, heeft een aantal opmerkelijke noviteiten opgeleverd. Zowel Airbus Helicopters, Kopter als MD Helicopter trokken tijdens deze helikoptervakbeurs meermaals aan de nieuwsbel.

Daarnaast maken we kennis met twee nieuwkomers in de General Aviation, de Slowaakse Shark 2.0 en de Franse Elixir. Ook maken we melding van een Daher upgrade waarbij de TBM 930 nu ook als Daher 940 op de markt komt.

Uiteraard wordt het  ‘elektrisch vliegen’ op de voet gevolgd: de eerste vlucht van de opvallende Beta Technologies AVA X7 tiltrotor, motoren van Siemens voor de Eviation Aicraft Alice en de stand van zaken rond de Evektor Sportstar EPOS.

Nieuwe en ‘klassiek’ aangedreven vliegtuigen: de Research Design Development RDD LX7 die voortborduurt op het Lancair IVP concept en de in India ontwikkelde Thrust Aircraft PTL TAC 003.

On the Job: Maarten Frijling trekt als Nederlander in het Oostenrijkse Wiener Neustadt de kar van het Diamond Aircraft Hybrid Electric Multi Engine Plane (HEMEP) project.

Militair (nieuws): Het nieuwe Boeing Airpower Teaming System (BATS), meer dan een halve eeuw MiG-25, de verticaal startende Yak-141 en de zeldzame Subaru IR-OPV.

Poster: De splinternieuwe Elixir van Elixir Aircraft die snel aan populariteit begint te winnen.

Uit de oude doos: de Martin Mariner vliegboot die ook in Nederlandse dienst vloog en de experimentele Britse Hunting HP126.

Incidentanalyse: Op 21 juni 2017 scheelde het maar een haartje of een Airbus A320 van GoAir was na een vogelaanvaring verongelukt bij Delhi in India. Maar waarom ging het bijna mis?

Als gebruikelijk zijn in de digitale editie meerdere bijdragen voorzien van een videolink of een slideshow.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig