Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 03-2020

In deze editie

In de maart-editie van Piloot en Vliegtuig de allereerste vlucht met de allereerste Boeing 777X die pas bij een derde poging plaats kon vinden.

In deze editie tevens het nodige Airbusnieuws: Maveric blended wing body’, A330-800neo (certificatie), eerste vlucht van de A321 P2F vrachtvariant, ingebruikname BelugaXL (poster) en de financiële gevolgen van een groot omkoop- en corruptieonderzoek.

Van geheel andere orde is de Upset Prevention Recovery Training als verplichte kost voor gebrevetteerde verkeersvliegers en commerciële piloten in opleiding, ongeacht of ze nu het modulaire, geïntegreerde of Multi-Crew Pilot License (MPL) traject volgen.

Het eerste beursverslag van dit jaar: de Heli-Expo 2020 met daarnaast Russisch nieuws over de Kamov Ka-62, MIL Mi-28NM Night Superhunter en de Sukhoi SuperJet. Tevens een bezoek aan het Belgische detachement tijdens het Baltic Air Policing (BAP) programma,

Nieuw vliegtuigen: Gulfstream G700 zakenjet (eerste vlucht), Cessna SkyCourier, Wisk Aero Cora (elektrotaxi) en Italiaanse Acrocruiser F11AC. Ook aandacht voor de Texas Aircraft Manufacturing Colt SL S-LSA, volgens ingewijden de gedoodverfde opvolger van de legendarische Cessna 150. Ook ervaren we de keuzestress van amateurvliegtuigbouwers bij de selectie van een glass cockpit.

Uit de oude doos: Fairey Gannet, Avro 707 Baby Vulcan atoombommenwerper en de NASA-WB57 Canberra.

In de rubriek ongevalsanalyse het ongeluk met een AS 350B2 Ecureuil helikopter die een noodlanding op de East River in New York maakte.

Neem een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer #nr. 03-2020  

Premium artikel

Premium artikel

Dit artikel is speciaal voor Premiumleden én voor abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig.
Je kunt hier inloggen.

Online abonnement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen?

Voor 5,99 per maand heb jij ook onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Pilootenvliegtuig.nl

Aanmelden
Lees alles op Premium
Op Pilootenvliegtuig Premium vind je onze beste artikelen. Vernieuwend, spraakmakend en onderzoekend. Hier vind je al het luchtvaartnieuws dat je niet wilt missen.

Gratis voor abonnees?
Abonnees van het magazine Piloot en Vliegtuig lezen gratis alle Premium berichten en ontvangen maandelijks het magazine.

» Ik heb een online account en wil graag inloggen
» Ik ben abonnee en wil graag mijn online toegang activeren

Nog geen abonnee? 
Kies dan nu je abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine!
Neem dan nu een abonnement op Piloot & Vliegtuig Magazine
en ontvang PME Giftbox t.w.v. € 49 cadeau!
Abonneer