Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 01 2019

In deze editie

In de januari editie van Piloot en Vliegtuig uitgebreid aandacht voor de ingrijpende gevolgen van de Brexit voor de luchtvaart.

Tevens gaan we in op de nieuwe vliegschool van Transavia. Binnen deze opleiding wordt samengewerkt met diverse andere Nederlandse opleidingsorganisaties, en  er zal worden gelest met nagelnieuwe Blackshape Gabriels op Lelystad Airport.

We vliegen deze maand met de opvallende Verhees Delta 2 en vliegen mee met de Cessba Skylane 4DB tijdens een Amerikaanse trip.

Nog meer Nederlands nieuws: NL EASP AIR en PAL Aerospace gaan de krachten bundelen waar het gaat om het binnenhalen en uitvoeren van commerciële opdrachten op het gebied van onder meer maritieme surveillance-opdrachten.

Andere interessante onderwerpen: een speciaal voor luchtvaartfilms ingerichte studio in Hollywood, het Amerikaanse vliegveldje Old Rhinebeck  en een bijzondere ontmoeting met Nynke de Vries. Haar naam prijkt op een in opdracht van Chisholm Enterprises tot vrachtvliegtuig omgebouwde 737-700………

Nieuwe vliegtuigen: eerste vlucht Airbus ACJ 320neo en de komst van de Boeing BBJ 777X

Uit de oude doos: de P-38 ‘vorkstaartduivel’, de Bell XP 77, Socata ST-10, de Mauboussin 125 Corsaire en nieuw leven voor bejaarde Bell 212 helikopters.

On the Job: David de Vries die als eerste Nederlander de typebevoegdheid voor de Cirrus SF50 in zijn brevet mocht laten bijschrijven.

Militair: de AW-101 helikopter en Chinese defensie-ontwikkelingen.

Poster: De PH-HVB, een in 2009 gebouwde Eurocopter EC135T2+. Het callsing HVB moet hier letterlijk worden genomen: Hulp Van Boven!

Ongevalsanalyse: Op 9 juni 2016 botsen twee F-5E jets van demoteam Patrouille Suisse tijdens een oefening bij Leeuwarden tegen elkaar. Eén toestel stort neer, de andere maakt een noodlanding. Wat ging er ondanks de ervaring van beide vliegers mis?

In de digitale editie zijn veel bijdragen voorzien van een videolink en/of een sprankelende slideshow.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig