Edities

Piloot en Vliegtuig Editie 12-2019

In deze editie

In deze december editie van Piloot en Vliegtuig de opmerkelijke aankoop van een Amerikaanse F27 Friendship door de Stichting Vliegend
Nederlands Cultureel Erfgoed, de aankomst van de eerste F-35A Lightning II op Vliegbasis Leeuwarden en het zilveren ambtsjubileum van de
C-130 Hercules bij de Koninklijke Luchtmacht.
Ander Nederlands nieuws: de ingebruikname van de verbouwde verkeerstoren op Schiphol Centraal en een nieuwe medische rubriek met
medewerking van een voor luchtvaartkeuringen gecertificeerde keuringsarts.
Nieuws uit de General Aviation: het levensreddende Garmin Autoland, de plotselinge sluiting van Mooney Aircraft en een bijzondere vlucht met eenNederlandse Ikarus C42B naar het Russische Kaliningrad. Daarnaast aandacht voor de eigenschappen van vliegtuigbrandstoffen voor experimental.

In dit nummer tevens een verslag van de National Business Aviation Association Business Aviation Convention & Exhibition zakenluchtvaartbeurs inLas Vegas, de stand van zaken rond de nieuwe tweemotorige Dassault Falcon 6X zakenjet en de mogelijke herintroductie van de eenmotorige (Epic) Victory zakenjet.
Nieuwe vliegtuigen: de certificatie van het Airbus BelugaXL transportvliegtuig, de in Taiwain ontwikkelde Yung Yin ‘Brave Eagle’, de Zuid-Afrikaanse Whisper Aircraft X350 Gen II, de elektromotor aangedreven LGAA RX4E uit China en de Russische Silverwings SK 04 NG vierzitter.

Uit de oude doos: de door de Delftse Studenten Aeroclub gebouwde Lambach H.L.1 en het mislukte Lockheed XF 90A gevechtsvliegtuig.

Op de poster deze maand een pronte turboprop in de vorm van de (para)militaire Diamond Aircraft Reconnaissance Trainer Dart 550.

Deze maand ook een analyse van het eerste ongeval met een Boeing 737 MAX 8 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air op 29 oktober 2018.

Meer informatie over een abonnement op Piloot en Vliegtuig Magazine

Bestel dit nummer van Piloot en Vliegtuig Magazine (nr. 12-2019 – december nummer)

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig