Nieuws

GENÈVE – De Belgische ASL Group heeft tijdens de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) getekend voor de levering van in eerste instantie zes Lilium Jets. De voorlopige overeenkomst werd vorig jaar al tijdens Farnborough International Airshow 2022 (FIA 2022) getekend.

De toestellen moeten na certificatie in 2025 plaats bieden aan 4-6 inzittenden waarbij een vliegbereik wordt voorzien van 255 mijl (410 km) bij snelheden tot 250 mph (400 km/h).

Met deze zes electric vertical take-off and landing (eVTOL) luchtvaartuigen wil de ASL Group een netwerk van landingsplaatsen in België, Nederland, Luxemburg en West-Duitsland ontwikkelen om op die manier duurzame luchtmobiliteit te bieden aan haar klanten.

De zakenjetoperator lanceerde in 2020 het RISE-programma (“Responsible Initiative for Sustainable Environment”) met de bedoeling om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen.

Eerder tekende ook de FLYINGGROUP een vergelijkbaar voorlopig contract met Verical Aerospace voor de levering van niet minder dan vijftig VX4 eVTOLs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.