Nieuws

ANTWERPEN – De Belgische zakenjetoperator FLYINGGROUP heeft bij Vertical Aerospace een voorlopige order geplaatst voor vijftig VX4 eVTOL luchtvaartuigen.

FLYINGGROUP, dat in 1995 van start ging in Antwerpen, opereert vanaf bases in heel Europa en het Midden-Oosten. De groep beheert momenteel 45 conventionele vliegtuigen waarmee in 2021 meer dan12,739 uur werd gevlogen.
Door aan deze vloot ook eVTOLs toe te voegen kan worden toegewerkt naar duurzame luchtvaart,

Door de nieuwe pre-order is het orderboek van Vertical voorlopig opgelopen tot 1.400 VX4s met een totale waarde van $ 5,6 miljard dollar.

De door Vertical Aerospace ontworpen eVTOL VX4 zal worden uitgerust met vier elk 100kW (136,4 pk) sterke Rolls-Royce elektromotoren. Als alles volgens plan verloopt zal het toestel in 2024 op de markt komen na certificatie onder de nieuwe Special Conditions-VTOL regels.

De VX4 gaat plaats bieden aan een piloot en vier passagiers en moet in 2021 voor het eerst vliegen waarbij een vliegbereik van 120 nm (222 km) wordt voorzien bij een kruissnelheid van 200 mph (322 km/h) en een nuttige lading van 450 kg.