Nieuws

DUBLIN – De Ierse verhuurmaatschappij Vmo Aircraft Leasing en H55, een Zwitserse innovator op het gebied van elektrische voortstuwingstechnologie voor de luchtvaart, gaan samenwerken om de ontwikkeling van leaseoplossingen voor nieuwe schone luchtvaartproducten te versnellen.

Als onderdeel van de beoogde samenwerking zijn teams van beide bedrijven betrokken bij het aanbieden van leaseprogramma’s die gericht zijn op het ondersteunen van de ontluikende financieringsmarkt van elektrische vliegtuigen, batterijopslagenergie en beheersystemen.

Vmo en H55 delen dezelfde visie: de ecologische voetafdruk van de luchtvaartindustrie verkleinen en ervoor zorgen dat deze tegen 2050 netto nul emissie bereikt.

Bij H55 voltooide dezer dagen het tweede prototype van de elektromotor aangedreven Bristell B23 Engergic de eerste vlucht. Het eerste prototype vliegt als sinds juni 2019.