Nieuws

PARIJS – De Franse logistieke gigant CMA CGM heeft een belang van 9% in de Air France-KLM Group genomen als onderdeel van een nieuw partnerschap met een looptijd van tien jaar dat ook het combineren van hun vrachtactiviteiten omvat.

Beide bedrijven gaan daarbij hun huidige vloot van gezamenlijk twaalf vrachtvliegtuigen combineren met twaalf vrachtvliegtuigen die nog in bestelling staan. Ook kan CMA gebruik maken van de belly vrachtruimte in meer dan 160 vliegtuigen die Air France-KLM inzet op long haul vluchten.

Air France-KLM heeft momenteel drie B747-400ERF varianten, een B747-400BCF een twee B777Fs gebaseerd op Paris CDG en Schiphol en heeft orders uitstaan acht A350F varianten.

CMA CGM exploiteert vier A330F vrachtvliegtuigen onder het AOC van Air Belgium twee Boeing 777F vrachtvliegtuigen. Ook zijn orders geplaatst voor nog eens twee B777FS en vier A350F’s, waarvan er twee mogelijk door Air France-KLM zullen worden geëxploiteerd. Ook komen in 2023 drie Boeing 767-300 Freighters de vloot versterken die gehuurd zullen worden bij Cargo Aircraft Management.