Nieuws

CMA CGM Air Cargo bestelt Boeing 777F

PARIJS- CMA CGM Air Cargo wil vanaf 2022 met een eigen Franse vliegvergunning ook met Boeings van het type 777F gaan vliegen en heeft daarom bij Boeing twee 777Fs besteld.

CMA opereert momenteel op de vliegvergunning van Air Belgium vier Airbus A330-200F vrachtvliegtuigen. De Franse transporteur vliegt sinds 15 maart 2021 met de A330-200F en na een eerste retourvlucht vlucht van Luik naar Chicago werd dat toestel op de Amerikaanse luchthaven met het traditionele watersaluut begroet,

De Franse CMA CGM Group richt zich voornamelijk op containertransport, maar met CMA CGM Air Cargo begaf het bedrijf zich nu ook op de luchtvrachtmarkt, waarbij de vliegtuigen op de vliegvergunning van Air Belgium werden geplaatst.

In eerste instantie zouden vier toestellen aan de vloot van Air Belgium worden toegevoegd. Twee daarvan zijn sinds maart beschikbaar, twee andere zouden zo spoedig mogelijk volgen. Uiteindelijk moet eind 2021 deze vrachtvloot uit zes toestellen bestaan.

Qatar Airways wilde haar vrachtvloot uniformeren op Boeings van het type 777F en 747-400F. In september 2020 verkocht maatschappij uit Doha al een A330-200F aan Wizz Air.

Foto: @LGGLiegeAirport

Air Belgium vloog met vier viermotorige A340-300s, maar bracht door de COVID-19 pandemie en de daarmee samenhangende reisbeperkingen, dit aantal terug naar drie.

Qatar Cargo stoot vier A330-200Fs af