Nieuws

TOULOUSE FRANCAZAL – Tijdens de ‘Airline Day’ in Parijs heeft de Franse nieuwkomer Aura Aero de ondertekening aangekondigd van intentieverklaringen voor meer dan 130 Electric Regional Aircraft (ERA) regionale verkeersvliegtuigen die zullen worden aangedreven dor zes elektromotoren.

De ERA gaat plaats bieden aan negentien passagiers of 2.500 kg vracht in een drukcabine op staghoogte met een inhoud van 23 kubieke meter. Voor het toestel zijn een startaanloop en landingsrol voorzien van 600 m. Gesproken wordt verder over een maximale kruissnelheid van 300 kts (556 km) bij een volledig elektrisch bereik van 215 nm (400 km). Het 8,1 ton zware toestel moet op termijn een vliegbereik krijgen van 1.000 nm (1.852 km).

Het nieuwe toestel zal plaats gaan bieden aan negentien passagiers. Gemikt wordt op een eerste vlucht in 2024, gevolgd door een marktintroductie drie jaar later.

Negen luchtvaartmaatschappijen ondertekende in Parijs voor de drie versies, passagiers, vracht en VIP: Afrijet (Gabon–10), Elitavia (Malta–20), DUX (Brazilie-20), FlyingGreen (Frankrijk 10), FMS (Zwitserland-10), Twinaircraft (Frankrijk-25) en drie luchtvaartmaatschappijen die binnenkort worden aangekondigd. Tot op de dag van vandaag staat het ERA-programma op meer dan 330 orderintenties waaronder 200 voor de Ierse vermogensbeheerder en leasemaatschappij Amedeo.

Het evenement vond plaats in de prestigieuze Aéroclub de France en bracht luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld samen om discussies over de ontwikkeling van de ERA voort te zetten.