Nieuws

TOULOUSE FRANCAZAL – Aura Aero heeft de Slowaakse Aelis Group in de arm genomen om de Electric Regional Aircraft (ERA) te promoten. Ook zal het Slowaakse bedrijf de marketing en verkoop van het nieuwe vliegtuig voor haar rekening nemen.

De in maart 2021 aangekondigde ERA zal fly-by-wire besturing krijgen en plaats gaan bieden aan negentien passagiers. Gemikt wordt op een eerste vlucht in 2024, gevolgd door een marktintroductie drie jaar later. Het toestel zal worden gevoed met speciaal ontwikkelde accu’s. Ook wordt een vrachtvariant overwogen.

De Ierse vermogensbeheerder en leasemaatschappij Amedeo tekende in oktober 2021 een intentieverklaring voor de levering van 200 ERA’s. Amedeo is een wereldleider in vermogensbeheer en een grote investeerder in vliegtuigen leasen. Het Amedeo Air Four Plus portfolio telt zes Airbus A380-800s, vier A350-900s en twee Boeing 777-300ERs.

Recent werd ook bekend dat Aura Aero en Safran Electrical & Power (SEP) gaan samenwerken bij de ontwikkeling van de (ERA die in 2027 op de markt moet komen. SEP zal daarbij zorg dragen voor de ontwikkeling van de elektrische aandrijfsystemen.

Bij de Franse producent worden momenteel de tweepersoons Integral en elektromotor aangedreven Integral E ontwikkeld. Dat laatste toestel zal een 100 kW sterke Safran ENGINeUS elektromotor krijgen.