Nieuws

Meerdere orders Tecnam IFR P-Mentor

FRIEDRICHSHAFEN – De Poolse vliegopleider Bartolini Air, een groep van EASA-gecertificeerde luchtvaartmaatschappijen en Ryanair’s goedgekeurde vliegopleidingspartner, heeft een onbekend aantal Tecnam P-Mentor-vliegtuigen aangeschaft voor het “Ryanair Mentored Program”.

De Italiaanse fabrikant overhandigde tijdens AERO 22 ook de eerste van vijf doorde Deense vliegopleider Center Air Pilot bestelde P-Mentors . De vliegopleider bestelde daarnaast twee tweemotorige P2006T MKII trainingsvliegtuigen. Ook de Spaanse vliegopleider Aerotec bestelde vijf P-Mentors en kreeg in Friedrichshafen de sleutels voor het eerste vliegtuig.

Tecnam introduceerde de nieuwe trainingsvariant begin april 2022. Met de CS-23 gecertificeerde P-Mentor is zowel PPL-, IR- als UPRT-training mogelijk.

Bij de P-Mentor is sprake van een nieuw ontworpen vleugel met een taps toelopende vorm met een laminair stromingsprofiel. Het geheel is opgebouwd uit een materiaal mix van koolstofvezel composieten (voorrand vleugel) en aluminium (vleugelbox, vleugelligger en beplating)

Het toestel wordt aangedreven door een volgens de fabrikant extreem zuinige en emissiearme Rotax 912iSc die een motorvermogen van 100 pk koppelt aan een MT propeller (constant speed). Daarmee wordt een kruissnelheid van 117 kts (217 km/h) mogelijk bij een vliegbereik van 730 nm (1.352 km) dankzij een brandstofconsumptie van 14 l/h en en tankinhoud van 130 l.

In de cocpkit kan een Garmin G3X touch worden aangetroffen, een Garmin GI275 als back-upinstrument, een GFC500 autopilot en meerdere configuraties om PBN/RNAV training mogelijk te maken. Optioneel verkrijgbaar zijn een BRS ballistische reddingsparachute en Simulated Retractable Gear Control waarmee de werking van een intrekbaar landingsgestel wordt gesimuleerd.

Gesproken wordt over een nuttige lading van 290 kg.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur