Nieuws

HOOGERHEIDE – GKN Aerospace heeft een eerste set onderdelen afgeleverd bij Eviation. Onder een in mei 2020 gesloten overeenkomst, zou GKN voor de elektromotor aangedreven Alice geïntegreerde vleugels, de staartsectie en zogenoemde Electrical Wiring Interconnection Systems (EWIS) leveren.

De bij GKN vervaardigde composietonderdelen kwam uit vestigingen in Cowes, Filton en Western Approach waarbij de elektrische bekabeling voor rekening kwam van de GKN vestiging in Hoogerheide.

Het geheel werd vervolgens samengevoegd in GKN’s Global Technology Centre in Bristol.

De Alice, die in 2021 voor het eerst moet vliegen, wordt een luchttaxi variant die op FL320 zes tot negen personen moet gaan vervoeren over een afstand van 440 NM (615 km) (+45min IFR reserve) bij een kruissnelheid van 220 kts (407 km/h). Het toestel krijgt een MTOW van 6.668 kg waarbij 3.700 kg van het leeggewicht wordt opgeëist door de Lithium Ion (NMC) accu’s met een vermogen van 820 kWh.

De Alice zal worden aangedreven door drie magniX elektromotoren die elk 260 kW (354 pk) gaan leveren.