Nieuws


PARIJS – De Israëlische nieuwkomer Eviation Aircraft heeft tijdens de Paris Air Show 2019 een principe-overeenkomst gesloten met Cape Air voor de levering van een onbekend aantal elektromotor aangedreven Alice vliegtuigen.

Volgens Eviation zal de Alice nog dit jaar voor het eerst vliegen, in 2021 gecertificeerd zijn en in 2022 op de markt komen. Om dit te kunnen realiseren worden drie prototypes gebouwd waaronder een productie conform exemplaar.

De Alice zal worden aangedreven door drie Siemens-magniX elektromotoren leveren die elk 260 kW (354 pk) leveren. Daarvoor is een accuset beschikbaar met een capaciteit van 900 kWh. Ook zal Siemens de Israëlische nieuwkomer helpen bij de integratie van het Fly-By- Wire (FBW) besturingssysteem.

De Alice wordt een luchttaxi variant die op 10.000 ft (3.048 m) zes tot negen personen moet gaan vervoeren over een afstand van ruim 350 mi (563 km) bij en kruissnelheid van 220 kts (407 km/h). Het toestel krijgt een MTOW van 5.900 kg waarbij 3.700 kg van het leeggewicht wordt opgeëist door de accu’s.

De regionale luchtvaartmaatschappij uit Massachusetts bestelde in het kader van vlootvernieuwing al eerder honderd tweemotorige P2012 Travellers bij de Italiaanse fabrikant Tecnam ter vervanging van verouderde zuigermotor aangedreven Cessna 402Cs en Britten-Norman BN-2 Islanders die elk plaats bieden aan negen passagiers.

Presentation of the Alice electric plane at the 2019 Bourget show. Photo ©JEAN-MARIE LIOT/ EVIATION

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.