Nieuws
Foto: GetSet Airlines.

REIGATE  –De Britse  leasemaatschappij ACC Aviation heeft bemiddeld bij de verkoop van een Boeing 737-400 van GetSet Airlines uit Litouwen aan het Amerikaanse Frontera Flight Holdings Inc.

Deze zal het toestel uit 1991 ( MSN 24904) met nu nog plaats voor 168 passagiers beschikbaar stellen aan Aeronautical Engineers, Inc. (AEI) waar het in de zomer van 2021 omgebouwd zal worden tot vrachtvliegtuig waarna het aan het Mexicaanse Aeronaves T.S.M verhuurd zal worden.

AEI verkocht recent opnieuw twee tot Special Freighter (SF) om te bouwen Boeing 737-400s aan de Mexicaanse pakketvervoerder. In november 2020 werden een eerste en een tweede toestel van dit type besteld die na ombouw tot elf pallets kunnen meenemen in het vrachtruim.

Aeronaves is al een trouwe AEI klant, wat onder meer blijkt uit  veertien  MD-80SF vrachtvliegtuigen. Ook beschikt het bedrijf  over  een groot aantal tot CRJ 200 SF omgebouwde vliegtuigen  die  eveneens bij AEI werden omgebouwd.

De vrachtmaatschappij voert door heel Zuid-Amerika vrachtvluchten uit binnen onder meer het Mexicaanse DHL routenetwerk  met 25 Metroliners, vier  Convair 640 turboprops,  DC-9-030s (6),  DC-9-15s (2), vier Cessna Citation zakenjets en een Hawker.

AEI introduceerde het MD80 conversieprogramma in 2010 waarna de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten het programma in 2013 goedkeurden. De EASA certificatie volgde in oktober 2015.

3 reacties op “Deze Boeing 737-400 wordt een vrachtvliegtuig

  1. n.v.d Belt schreef:

    Komt can GetJet en geen GetSet

  2. […] Aeronaves TSM neemt naast de vier  CRJ200SF’s ook tien  McDonnell Douglas MD80SF-vrachtvarianten… […]