Nieuws

MIAMI – Aeronautical Engineers Inc. (AEI) gaat in opdracht van het Mexicaanse Aeronaves TSM  nog eens twee CRJ200s  ombouwen tot Special Freighter.  Beide vliegtuigen moeten in de loop van 2021 geleverd worden.

De Mexicaanse vrachtmaatschappij liet eerder al  acht CRJ200’s ombouwen tot Special Freighter  en bestelde kort na levering van beide eerste toestellen in  2017  er nog eens zes bij.

AEI vervangt tijdens de ombouw de cabineramen door aluminium pluggen, terwijl tevens een grote hydraulisch bediende vrachtdeur met een breedte van 2,39 meter en een hoogte van 1,96 meter werd aangebracht.

Na deze aanpassing beschikken de SF-varianten over een zogenoemde Class E-vrachtcabine met een inhoud van bijna 53 kubieke meter. Tussen de entree en het vrachtruim is een rookwerende wand met schuifdeur aangebracht die bestand is tegen 9g.

Aeronaves TSM nam naast de vier  CRJ200SF’s ook elf  McDonnell Douglas MD80SF-vrachtvarianten in ontvangst die eveneens bij AEI werden aangepast.

TSM’s vrachtvloot telt momenteel 25 Metro III turboprops, vier Convair 640 varianten, zes toestellen van het type DC9-30, twee DC9-15 varianten en inmiddels drie MD80SF vrachtvliegtuigen. Daarnaast wordt gevlogen met acht (plus twee binnenkort te leveren) CRJ200 SFs, vier Cessna Citation II jets en een Hawker 700 jet gevlogen. Op termijn moet het aantal CRJ’s verdubbelen van acht naar zestien.

1 reactie op “Aeronaves TSM breidt CRJ200SF vloot verder uit

  1. […] Recent bestelde ook het Mexicaanse Aeronaves TSM twee CRJ200SF varianten. […]