Nieuws

PORT MORESBY – Air Niugini, de nationale luchtvaartmaatschappij van Papoea-Nieuw-Guinea, heeft bij Airbus elf toestellen van het type A220-100 en -300 besteld. De vliegtuigen gaan vanaf 2025 zeven Fokker 100’s en zes kleinere F70’s vervangen.

De maatschappij bestelde in juni 2023 bij Boeing twee 787-8 Dreamliners om de groei van de langeafstandsvloot van de luchtvaartmaatschappij te ondersteunen. Deze vliegtuigen zullen luchtvaartmaatschappij in staat stellen nieuwe routes te vliegen vanaf het eiland in de Stille Oceaan en de capaciteit voor inkomend toerisme te vergroten.

Foto: Kavieng Airport.
Foto: Air Niugini.
Foto: Boeing.

2 reacties op “Air Niugini formaliseert Airbus A220-order

  1. Timothy schreef:

    air niugini moet boeing 777x en de airbus 350 100 bestellen voor nieuwe routes te openen vanuit de thuisbasis

  2. Helaas komt ook in deze mooie tropische uithoek van de wereld een eind aan het Fokker tijdperk en is de A220 wellicht nog de meest logische opvolger. Ben wel benieuwd wat men met die Fokker toestellen gaat doen, doorverkopen aan een andere maatschappij, doneren aan een museum of materiaal hergebruiken ?