Nieuws
Alle foto's: Korea Aerospace Industries (KAI)SACHEON – Korea Aerospace Industries Co. (KAI) heeft op 28 juni een eerste testvlucht uitgevoerd met het prototype van de tweepersoons KF-21 Boramae. Hierdoor vliegen nu alle vier eenpersoons en twee tweepersoons KF-21s.

Het vijfde prototype werd op 16 mei 2023 van het nieuwe KF-21 Boramae gevechtsvliegtuig voor een kwartier durende eerst vlucht de lucht in gestuurd. Prototype 5 voert voornamelijk prestatie verificatietests voor avionica uit, zoals met de AESA-radar. Het toestel zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 een test voor het bijtanken in de lucht voltooien.

Tot nu toe hebben de prototypes ruim 200 vluchten gemaakt en 260 testpunten voltooid. De KF-21 heeft nu ook de beoordeling “voorlopig gevechtsgereed” gekregen.

Het zesde prototype tijdens de eerste vlucht op 28 juni 2023.

Het vijfde prototype tijdens de eerste vlucht op 16 mei 2023.