Nieuws

STUTTGART – De Duitse startende luchtvaartmaatschappij Flyvbird heeft bij de Amerikaanse fabrikant Electra Aero een MoU getekend voor de aankoop van mogelijk honderd Electra eSTOL’s.


Electra Aero zegt dat zijn model tot negen passagiers of 1.130 kg vracht kan vervoeren in sectoren tot ongeveer 400 nm (740 km). Met korte start- en landingsprestaties, zal het in staat zijn om te opereren vanaf banen met een lengte van niet meer dan 300 ft (91 m).

Woensdag (21 juni) werd tevens bekend gemaakt dat Safran Helicopter Engines een overeenkomst heeft gesloten met Electra voor de ontwikkeling van het 600 kW (816 pk) sterk elektrisch turbogenerator voortstuwingssysteem voor het prototype van Electra’s hybride elektrische eSTOL

Flyvbird, gelanceerd onder de merknaam Flyvirtual, wil een “innovatieve algoritmische” benadering gaan gebruiken om een ​​alternatief te bieden voor traditionele vervoerswijzen.
In plaats van een traditioneel hub-and-spoke-netwerk, ontwikkelt Flyvirtual een op een app gebaseerd planningsplatform.
Deze app optimaliseert met behulp van een eigen algoritme het dagelijkse vluchtschema op basis van betaalde boekingen en operationele beperkingen. Flyvbird zal een vaste reistijd bij het boeken zal bieden.

Om de start up een duwtje in de rug te geven besloot het Italiaanse Tecnam in mei 2023 partner te worden van Flyvbird om het bedrijf te helpen bij het ontwikkelen van een operatie die luchtdiensten zal gaan leveren vanaf kleinere Duitse luchthavens. Met het oog daarop zal Tecnam een P2012 Traveller leveren met plek voor negen passagiers.