Nieuws

GENEVE – Het vliegverkeer op de luchthaven van Genève is dinsdagmorgen (23 mei) onderbroken geweest nadat protesterende milieuactivisten zich toegang tot het luchthaventerrein hadden verschaft. Op het vliegveld vindt momenteel de zakenluchtvaartbeurs EBACE plaats.

Enkele tientallen actievoerders van onder meer Greenpeace en Extinction Rebellion grepen EBACE aan om aandacht te vragen voor hun strijd tegen het gebruik van zakenjets. De actie was vooraf aangekondigd en de beveiliging aangescherpt. Het is nog niet duidelijk hoe het de activisten lukte om op het luchthaventerrein te komen.

Bezoekers van de beurs konden tijdelijk niet naar het platform waar nieuwe vliegtuigen worden tentoongesteld. Het vliegverkeer op de luchthaven zelf werd uit voorzorg tijdelijk stilgelegd, maar kon begin van de middag – een uur na de start van de actie – weer worden hervat.  

Door het protest liep een flink aantal vertrekkende en aankomende vluchten vertraging op. Ook weken enkele toestellen uit naar andere vliegvelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.