Nieuws

ANCHORAGE – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Everts Air heeft bij Textron drie Cessna 408 SkyCouriers besteld. Het gaat om één 408 in vrachtuitvoering en twee combi’s. Dat bevestigt directeur Rob Everts dinsdag (16 mei) aan Piloot en Vliegtuig. De eerste 408 arriveert naar verwachting in september.

Voor de twee 408’s in combi-uitvoering houdt Everts Air rekening met aflevering in het eerste kwartaal van 2024. Het drietal is door de maatschappij uit Alaska aangetrokken als uitbreiding van de vracht- en passagierscapaciteit en niet als vervanging van huidige toestellen in de vloot, aldus Everts.

De 408 SkyCourier is een nieuw type in de stal van Cessna. Het werd in 2022 gecertificeerd en voor het eerst geleverd aan pakketvervoerder FedEx. De tweemotorige turboprop kan negentien passagiers of drie LD3-containers vervoeren over een afstand van ongeveer 700 km.

Piloot en Vliegtuig plaatste in het magazine van maart een uitgebreide reportage over Everts Air Cargo, dat naast Cessna 208’s en Pilatus PC-12’s ook beschikt over een reeks klassieke toestellen, waaronder de Douglas DC-6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.