Nieuws

PHILADELPHIA – Boeing heeft een contract op zak met een waarde van 285 miljoen Dollar. Daardoor kunnen Boeing en de Leonardo Company beginnen met de bouw van de eerste dertien MH-139A Grey Wolfs.

De van de civiele AW139 afgeleide ‘intermediate twin’  was volgens beide fabrikanten een waardig alternatief voor de tachtig  UH-1N Huey helikopters die door het U.S. Air Force Global Strike Command worden gebruikt voor onder meer de bewaking van intercontinentale raketten.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten certificeerden vervolgens eind augustus 2022 de Boeing-Leonardo MH-139A.  Ook ontving de fabrikant daarbij een militaire vliegvergunning waarna vier testtoestellen aan het   U.S. Air Force Global Strike Command (AFGSC) konden worden overgedragen.
De tweemotorige helikopter werd  in september 2017 door de Italiaanse Leonardo Company en Boeing aangeboden als MH-139 en in oktober 2018 door de Amerikaanse luchtmacht geselecteerd.
Het AFGSC ontving medio december 2021  de eerste Boeing-Leonardo MH-139A  die de naam   ‘ Grey Wolf‘  meekreeg. De helikopter werd daarna  op Eglin Air Force Base onderworpen worden  aan een intensief testprogramma.

Volgens Boeing scheelt deze keuze de Amerikaanse belastingbetaler een miljard dollar.  Leonardo dochter AgustaWestland assembleerde in het Amerikaanse Philadelphia al meer dan 250 AW139s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.