Nieuws

WASHINGTON – Het Amerikaanse charter booking platform KinectAir heeft een intentie overeenkomst getekend met Electra Aero voor de aankoop van tot dertig hybride-elektrische eSTOL vliegtuigen.

Het KinectAir-platform biedt momenteel enkele reis- en retourvluchten aan die worden uitgevoerd door een aantal commerciële operators met een mix van achtzits Pilatus PC-12 turboprops en tweemotorige Diamond DA62’s voor vijf passagiers.

.

Volgens de Amerikaanse start up zijn momenteel bijna 1.000 eSTOLS besteld door regionale luchtvaartmaatschappijen, aanbieders van stedelijke luchtmobiliteit, chartergroepen, helikopteroperators en medische noodhulpverleners in de VS, Latijns-Amerika, Europa, Zuidoost-Azië en Australië. Hieronder bevinden zich onder meer de Bristow Group, Flyv, Ebird, Harbor Air, Tailwind Air, Ravn Alaska, MintAir, Events Air Cargo, Flapper, Yugo, Gold Aviation, Skyportz, Northwest Seaplanes, het El Azufre resort en Welojets, dat een vloot van zakenvliegtuigen exploiteert in Europa en Amerika. De gezamenlijke waarde van de toestellen ligt rond de drie miljard dollar.

Electra Aero zegt dat zijn model tot negen passagiers of 1.130 kg vracht kan vervoeren in sectoren tot ongeveer 400 nm (740 km). Met zijn korte start- en landingsprestaties, zal het in staat zijn om te opereren vanaf banen met een lengte van niet meer dan 300 ft (91 m) en cruisen met 175 kts (324 km/h).

1 reactie op “KinectAir nieuwe klant Electra Aero eSTOL

  1. Anton S. schreef:

    Met Mln $ 3 per stuk zijn dat voor elektrische 9-zitters met een bereik van 740 km en een kruissnelheid van dik 300 km/u eigenlijk best wel voordelige toestellen.
    Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ze voor opstijgen en dalen minder vermogen nodig hebben dan een toestel dat dit verticaal doet.

    Behalve als ze enkel bestaande vluchten met PC 12’s en DA62’s vervangen zit juist hier de achilleshiel van dit concept. Waar vind je immers binnenstedelijk een baan van 91 meter met nog zeg vier keer zo’n vrije lengte aan weerszijden ervan voor aanvliegen en uit klimmen?
    Los van zomaar de beschikbaarheid van 1 vierkante kilometer [91 x 15 meter breedte] triple A grond in hartje stad?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.