Nieuws

DENVER – De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Bye Aerospace heeft de FAA goedkeuring op zak voor het zogenoemde G-2 “Means of Compliance for Certification” document voor de volledig elektrische eFlyer 2.

In dit document worden zestien specifieke certificeringsplannen omschreven die alle systemen, subsystemen en procedures omvatten. Alle zestien certificeringsplannen zijn geaccepteerd door de FAA.

Bye Aerospace diende in april 2018 het eFlyer 2 typecertificatieverzoek in bij de FAA die vervolgens samen met de fabrikant de zestien specifieke plannen ontwikkelde.

Dankzij deze acceptatie kan de fabrikant de test- en nalevingsdemonstratiefase van de certificatie ingaan, inclusief de fabricage van eFlyer 2 serienummer #001 en verschillende productie conforme vliegtuigen.

De eFlyer 2 krijgt een luchtgekoelde Saftan ENGINeUS motor met een piekvermogen van 110 kW (150 pk) en een maximale vliegduur van drie uur.

Bye Aerospace heeft tot op heden 135 aanbetalingen en opties vastgelegd voor de elektromotor aangedreven eFlyer 800. Daarnaast zijn 732 aanbetalingen gedaan en 162 kooprechten vastgelegd voor de eenmotorige eFlyer 2 en vierpersoons eFlyer 4.

De KLM Flight Academy (KlM-FA) wil zelf in de toekomst ook met elektrische vliegtuigen gaan lessen. Met het oog daarop werden in 2021 bij Bye Aerospace aanbetalingen gedaan op veertien vliegtuigen: zes tweepersoons eFlyer 2 en acht eFlyer 4 vierpersoonsvarianten die rond 2025 de lesvloot komen versterken.

Bye Aerospace heeft tot op heden 135 aanbetalingen en opties vastgelegd voor de elektromotor aangedreven eFlyer 800. Daarnaast zijn 732 aanbetalingen gedaan en 162 kooprechten vastgelegd voor de eenmotorige eFlyer 2 en vierpersoons eFlyer 4.