Nieuws

SAN DIEGO – Het dochterbedrijf Florida Turbine Technologies (FTT) van Kratos Defense & Security Solutions, Inc. is door Boom Supersonic geselecteerd als het motorontwerpteam voor de nieuwe Symphony aandrijving voor de Overture.

Boom was noodgedwongen op zoek naar een nieuwe motorleverancier nadat Rolls-Royce te kennen had gegeven niet langer in het project te willen participeren. Naast FTT zullen ook GE Additive en StandardAero worden betrokken bij het ontwerp en onderhoud van de nieuwe motor die moet leiden tot lagere onderhoud- en exploitatiekosten.

De Symphony wordt een twin-spool medium-bypass turbofan met dezelfde basis motorarchitectuur die momenteel alle moderne commerciële vliegtuigen aandrijft. In tegenstelling tot subsonische turbofans, zal het nieuwe 156 kN sterke voortstuwingssysteem een door Boom ontworpen asymmetrische supersonische inlaat, een geluidsarme uitlaat met variabele geometrie en een passief gekoelde hogedrukturbine bevatten. Ook zal de motor geschikt zijn voor honderd procent duurzame brandstof.

Bij FTT werken ingenieurs met ervaring in het ontwerpen van de F-119 en F-135 turbinemotoren voor de supersonische F-22 en F-35.