Nieuws

CHENGDU – De Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW), het expertisecentrum voor Airbus Passenger-to-Freighter (P2F) conversies en het Chinese onderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance and Engineering Corp (Ameco) gaan in Chengdu een A330P2F conversielijn openen.

De aankondiging volgde kort naar de mededeleing dat EFW en Turkish Technic een overeenkomst sloten die moest leiden tot de inrichting van een A330P2F conversielijn bij het Turkse onderhoudsbedrijf. De eerste A330P2F-conversie voor EFW zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden uitgevoerd in de vestiging van Turkish Technic in Istanbul.


Om aan de stijgende vraag naar ombouw van vrachtvliegtuigen te voldoen, hebben ST Engineering en EFW de afgelopen één tot twee jaar nieuwe ombouwlocaties opgezet in China en de VS om de totale conversiecapaciteit voor al hun Airbus P2F-programma’s, bestaande uit de A330P2F, A320P2F en A321P2F, op te voeren.

Het A330P2F-programma van de EFW joint venture is ontwikkeld in samenwerking met ST Engineering en Airbus, waarbij EFW het aanvullende typecertificaat bezit voor ombouw en levering van de A330-200P2F en A330-300P2F

De A330-200P2F kan een bruto laadvermogen tot 61 ton vervoeren over ruim 7.700 km, terwijl de grotere A330-300P2F een bruto laadvermogen tot 63 ton meenemen in een containervolume tot 526m3 over een zelfde afstand.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.