Nieuws

TOULOUESE – CFM International gaat samen met Airbus een zogenoemde Open-Fan motor testen. De voorbereidingen voor de inbouw van het nieuwe motortype zijn omvangrijk. De testvluchten staan ​​gepland voor de tweede helft van dit decennium.

Het Frans-Amerikaanse motorconsortium CFM International in het kader van zijn technologieontwikkelingsprogramma RISE (Rovolutionary Innovation for Sustainable Engines) een motor Open Fan. GE Aviation en Safran hebben elk een belang van 50 procent in CFM International. Safran Aircraft Engines test sinds 2017 een motor met open rotor op zijn testbank in Istres, Frankrijk, en verricht daarmee belangrijk voorbereidend werk voor het RISE-programma.

Voorafgaand aan de montage onder de vleugel van een A380, wordt het nieuwe type motor getest op verschillende testbanken bij Safran in Istres en bij GE Aviation in Victorville, Californië. Volgens de programmapartners beoogt het daaropvolgende vliegtestprogramma op de Airbus A380 verschillende doelen te bereiken die kunnen bijdragen aan toekomstige verbeteringen in motor- en vliegtuigefficiëntie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.