Nieuws

STOCKHOLM – De defensiepoot van Saab mag in opdracht van de Zweedse regering twee GlobalEye Airborne Early Warning and Control (AEW&C) vliegtuigen bouwen die uiterlijk in 2027 geleverd moeten zijn. De toestellen krijgen bij de Försvarsmakten de aanduiding S 106.

GlobalEye is gemonteerd op een Bombardier Global 6000 zakenjet. Het missiesysteem is in staat automatisch landvoertuigen, luchtvaartuigen en schepen op afstanden tot 550 km  te detecteren en te volgen met behulp van het zogenoemde wide-area Ground Moving Target Indication (GMTI) radar Deze kunnen vervolgens nauwkeurig gevolgd worden met de Erieye ER radar.

Met de Global 6000 kan tot elf uur onafgebroken worden gesurveilleerd.

Het systeem is inmiddels besteld door de Verenigde Arabische Emiraten die GlobalEye en de Global 6000 gaat inzetten als Swing Role Surveillance System (SRSS.

1 reactie op “Zweden bestelt twee GlobalEye radarvliegtuigen