Nieuws

BERLIJN – Spanje heeft na overleg met Airbus Defence and Space over de aankoop van twintig nieuwe EurofighterTyphoons het contract hiervoor tijdens de ILA Berlin Show 2022 getekend.

Onderdeel van de Project Halcon onderhandelingen die in 2020 gestart werd, was tevens de aankoop van de nieuwe E-Scan radar die momenteel ontwikkeld wordt. Ook werd onderhandeld over motoren en simulators.

Bij de Spaanse luchtmacht vliegen al 73 Typhoons, maar dat land staat ook op het punt een opvolger te zoeken voor de F-18 Hornets die tussen 2025 en 2030 vervangen moeten worden.

1 reactie op “Project Halcon: Spanje bestelt meer Eurofighters

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Gelukkig, eindelijk eens een Europees land dat een Europees toestel kiest i.p.v. alweer een Amerikaans vliegtuig zeker nu de Amerikanen Europa min of meer de rug toekeert. Nu Nederland nog die een vervanger zoekt voor de Hercules, ook een Airbus A400 M, laten we het hopen !