Nieuws

LELYSTAD – Dinsdag (14 juni) is het eerste Europese netwerk van onafhankelijke helikopteracademies gelanceerd, de Leading Helicopter Academies of Europe (LHA).

De tien stichtende leden van de Leading Helicopter Academies zijn European Helicopter Centre (Noorwegen), Heli Austria Flight Academy, Helibravo (Portugal), HeliCentre (Nederland), Heli-flight (Duitsland), Helicopter Groundschool (België), LION Helicopters (Tsjechië). ), Mountainflyers (Zwitserland), Pole-Air (Frankrijk) en Superior Air (Griekenland).

De LHA heeft een gecombineerde vloot van 150 helikopters, die elk jaar meer dan 16.000 opleidingsuren verzorgen met meer dan 80 vlieginstructeurs op 22 bases in heel Europa. Dat betekent dat piloten kunnen leren vliegen boven alle soorten terrein en onder alle weersomstandigheden, voor allerlei rollen en missies. Van ab initio tot gespecialiseerde operaties, aangepast aan specifieke eisen.

De deelnemende vliegscholen zetten zich gezamenlijk in om de normen te verhogen door hun sterke punten en branchekennis te combineren. Ook wordt gemikt op betere dienstverlening, training en ondersteuning bieden aan overheden, organisaties en andere helikopterbedrijven.

De LHA biedt instructie aan zowel aspirant- als ervaren piloten. Niet alleen het ontwikkelen van vaardigheden, maar ook het afstemmen van talenten op de professionele behoeften en vereisten van de helikoptermarkt.

Het netwerk ondersteunt het volledige spectrum aan specialismen. Beroepskwalificaties, voor een breed scala aan vaardigheden, beoordelingen en missies (IR, MCC, PBN, ME, SPO, enz.). Er zijn al meer dan 3.000 helikopterpiloten opgeleid door leden van de LHA.

Alle LHA-leden zijn EASA Approved Training Organizations (ATO), of deskundige aanbieders van geavanceerde en gespecialiseerde trainingsdiensten. Voor pas afgestudeerde piloten is het volgens de LHA het de ideale manier om hun carrière te starten, omdat ze dit netwerk kunnen gebruiken om passende vacatures te vinden bij overheden en grote helikopteroperators. Leden zijn dus altijd op zoek naar de beste jonge talenten.