Nieuws

BRUCHSAL – De Duitse luchttaxiproducent Volocopter heeft, naar nu pas bekend is gemaakt, al in december 2021 gevlogen met de in 2019 voorgestelde elektromotor aangedreven X2 die onder de modelnaam VoloCity zal worden gecertificeerd.

De nieuwe luchttaxi moeste als VoloCity onder nieuwe European Union Aviation Safety Agency (EASA) SC-VTOL regels gecertificeerd worden. Het toestel kan, afhankelijk van de snelheid van het certificatietraject, vervolgens binnen twee tot vijf jaar op de markt komen.

De Duitse fabrikant paste daarbij na meer dan duizend testvluchten het aerodynamische ontwerp aan waarbij onder meer de behuizing van de achttien rotors werd geoptimaliseerd. Het toestel vloog op 9 april 2016 voor het eerst met mensen aan boord onder de typeaanduiding e-volo VC200.

Volocopter werkt momenteel samen met het Britse Skyports aan de ontwikkeling van een zogenoemde Voloport waarvan de eerste in Singapore zal worden geopend. .

Vooreerst worden vluchten met een piloot voorzien terwijl in een later stadium autonoom zal worden gevlogen. Het luchtvaartuig krijgt een vliegbereik van 35 km en een topsnelheid van 110 km/h.