Nieuws

TOKIO- Japan’s All Nippon Airways (ANA) gaat samenwerken met Joby Aviation om zogenoemde ridesharing-vluchten op te zetten. Autofabrikant Toyota heeft zich ook aangesloten bij dit duo en zal expertise leveren voor plannen om de luchttaxidiensten te integreren met grondtransport.

Een van de voorgestelde routes voor het delen van ritten is het vervoeren van reizigers van het centraal station van Osaka naar de internationale luchthaven Kansai brengen, dat 50 kilometer verderop ligt op een kunstmatig eiland in de baai van Osaka.


Joby zegt dat zijn volledig elektrische eVTOL de reis in 14 minuten zou kunnen maken, vergeleken met een uur in een auto. De eVTOL gaat plaats bieden aan vier inzittenden plus een piloot, en kan op een enkele acculading bij een kruissnelheid van 174 kts (325 km/h) een afstand van ruim 150 (240 km) mijl overbruggen.

De fabrikant staat op het punt testvluchten boven bewoond gebied te beginnen.