Nieuws

AUSTIN TOULOUSE, – Het Franse technologiebedrijf H3 Dynamics heeft met succes ‘s werelds eerste volledig geïntegreerde waterstof-elektrische motorgondel voltooid.

In plaats van een enkel gecentraliseerd brandstof celsysteem, distribueert H3 Dynamics meerdere geïntegreerde aandrijflijnen met batterijen, brandstofcellen, waterstofopslag en kleinere elektromotoren over de vleugels. Dit betekent dat de omvang van elk brandstofcel systeem, hybride batterijpakket en warmte beheeruitdagingen allemaal kleiner worden, waardoor systemen beter beheersbaar en veiliger worden.

In de komende jaren zou een dergelijke gedistribueerde waterstof-elektrische voortstuwingsarchitectuur negentien , 80 of zelfs meer dan 100 passagiers kunnen vervoeren, waardoor luchtvaartmaatschappijen middellange en langeafstandsroutes van meer dan 2.500 km kunnen afleggen, buiten de korteafstandsvluchten die worden nagestreefd door opkomende op batterijen gebaseerde vliegtuigen.