Nieuws

BERLIJN – Boeing heeft bij tien Duitse bedrijven aangeklopt met de vraag of zij eventueel willen samenwerken wanneer Duitsland zou kiezen voor de aankoop F/A-18 Block III Super Hornets. en EA-18G Growlers.

Volgens de Amerikaanse fabrikant zouden Duitse industriële partners onder meer betrokken kunnen worden bij de ontwikkeling van Next Generation Jammers.

Mocht de Luftwaffe met beide typevarianten gaan vliegen, dan sluiten hun capaciteiten volgens Boeing naadloos aan bij NATO-eisen. Bovendien zijn beide vliegtuigen relatief ‘goedkoop’ in gebruik omdat voor ieder vlieguur maar €17.000 hoeft te worden gereserveerd. Daarnaast garandeert Boeing een levensduur van meer dan 10.000 vlieguren.

Duitsland is op zoek naar een opvolger voor een deel van de nog 111 toestellen tellende Tornadovloot. Dertig van deze toestellen worden ingezet voor verkenningsdoeleinden en elektronische oorlogsvoering’; de overige kunnen worden ingezet als aanvalsvliegtuig.

1 reactie op “Boeing ziet kansen opvolging deel Duitse Tornado’s

  1. Frans Eekhout schreef:

    Alweer Amerikaans spul of is er geen goed Europees toestel dat hierin kan voorzien, men heeft toch de Typhoon ?…