Nieuws

COSTA MESA – Lung Biotechnology PBC, een Amerikaans bedrijf dat met elektromotor aangedreven helikopters op milieuvriendelijke wijze donororganen wil gaan vervoeren van en naar ziekenhuizen. heeft bij elektromotorsproducent magniX een EPU  besteld.

De motor moet worden ingebouwd in een door Tier 1 Engineering aangepaste Robinson R44  helikopter die in eerste instantie was  uitgerust met elf Brammo lithium polymeer accumodules (700 V, 100 amph) die twee gekoppelde elektromotoren aandreven. Deze accu’s hadden een gewicht van bijna 500 kg. Het startgewicht van de R44 lag daarbij rond de 1.130 kg.

Met deze  elektromotor aangedreven Robinson R44 helikopter werd in februari 2017 Guinness World Record boek gehaald door een snelheid op te tekenen van 80 kts (148 km/h) waarbij gedurende een half uur gevlogen werd op een hoogte van 800 ft (244 m)/ Deze vlucht werd destijd erkend als de langste vlucht ooit met een elektrische helikopter.

De eerste vlucht ooit werd  op 21 september september 2016 voltooid na een eerste vijf minuten durende vluch  vanaf  Los Alamitos Army Airfield. Het toestel bereikte daarbij een snelheid van 80 kts (148 km/h) on een vlieghoogte van 400

Het huidige prototype heeft een vliegbereik van 30 nm (56 km) en een maximale vliegduur van twintig minuten. Gemikt wordt op een vliegduur van 2,5 uur (inclusief 30 minuten reserve) waarbij de EV R44 bij een nuttige lading van ruim 270 kg twee personen en de nodige organen moet kunnen vervoeren.

1-7

1 reactie op “Biotechnologie bedrijf wil elektrische R44 vloot

  1. Jan Doejaaren schreef:

    Klopt