Nieuws

DUBAI – Calidus LLC uit Abu Dhabi heeft tijdens de Dubai Air Show 2021 een mck up getoond van een nieuw licht aanvalsvliegtuig, de B-350.

De eenmotorige turboprop gaat plaats bieden aan twee personen en een Collins Aerospace Pro Line Fusion cockpit. De B-350 krijgt bij een maximaal startgewicht van negen ton op 350 km van de thuisbasis een missieduur van zeven uur op een maximaal FL350 (10.668 m). Het grotendeels uit composieten opgetrokken vliegtuig krijg een 2.500–3.000 sterke Pratt & Whitney Canada PW127 motor.

Het toestel krijgt een spanwijdte van 15 m met onder elke vleugel zes ophangpunten voor meerdere wapenlast varianten terwijl tevens een intrekbare (EO/IR) sensorunit is voorzien.

Calludis introduceerde tijdens de Dubai Air Show 2017 ook de kleinere B-250 Bader die afgeleid werd uit de Embraer Super Tucano. Daarvan werden er twee jaar later 24 besteld voor de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten.

Foto: Michael Jerdev