Nieuws

DOHA – Gulfstream Aerospace heeft met een ingericht prototype van de G700 een bezoek gebracht aan Qatar Executive om er de nieuwe zakenjet te tonen. Qatar Executive wordt launching customer na een order voor tien toestellen van dit type in 2019.

Het nieuwe ultramoderne vliegtuig is ontworpen voor ultra langeafstandsvluchten en kan in ongeveer 12 uur non-stop van Doha naar New York vliegen en in iets meer dan acht uur van Doha naar Seoul.

De G700 wordt aangedreven door twee Rolls-Royce Pearl 700-motoren en kan 13.890 km vliegen bij Mach 0,85 of 11.853 km bij Mach 0,90. Het toestel is uitgerust met een Symmetry Flight Deck met active control sidesticks en het meest uitgebreide gebruik van touchscreen-technologie in de industrie.

Qatar Executive is momenteel ook de grootste eigenaar-exploitant ter wereld van de Gulfstream G650ER en heeft zeven vliegtuigen van dit type in gebruik. In de komende tien maanden zullen er nog acht worden geleverd, naast de geplande leveringen van de G700 vloot.

Qatar Executive beschikt daarnaast over drie Bombardier Global 5000’s, één Bombardier Global XRS en één Airbus A319CJ waardoor de huidige zakenjet vloot twaalf vliegtuigen telt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur