Nieuws

ENSCHEDE – Vrijdagmorgen (24 juli) is de zesde een laatste Boeing 747-400 van Lufthansa (de (D-ABVS) op Twente Airport geland. (Foto’s: Twente Aiport)

Onder: De vijfde Boeing 747-400 van Lufthansa (de (D-ABVX) arriveerde op 20 juli op Twente Airport.

De vierde Boeing 747-400 (de D-ABVP) streek op 13 juli neer op Twentse bodem.

Op 29 juni arriveerde een derde Boeing 747-400 van Lufthansa. Deze D-ABTK ginhtwee op 6 juni gearriveerde 747-400’s van Lufthansa, de D-ABVO en de D-ABTL, gezelschap houden.

De komende weken worden totaal zes vliegtuigen van dit type, door de luchtvaartmaatschappij geparkeerd op Twente Airport. Over de mogelijke mogelijke komst ervan was de afgelopen dagen volop gespeculeerd.

Als gevolg van het wegvallen van de vraag en de vele reisbeperkingen houden luchtvaartmaatschappijen een groot deel van hun vliegtuigen aan de grond. Twente Airport biedt parkeerplekken voor vliegtuigen van luchtvaart- en leasemaatschappijen uit binnen- en buitenland. Het parkeermanagement en onderhoudsservices voor de zes vliegtuigen van Lufthansa wordt uitgevoerd door een dochteronderneming van de Lufthansa Group; het onderhoudsbedrijf Lufthansa Technik, die het parkeermanagement vanuit Amsterdam zal ondersteunen.

Het plan om onderhoudsactiviteiten op Twente Airport te ontwikkelen krijgt hiermee een vliegende start en levert een positieve bijdrage aan het creëren van bedrijvigheid op de Technology Base, waar Twente Airport deel van uitmaakt, en de economische ontwikkeling van de regio.

Onderhoud en service
Twente Airport werkt samen met ontwikkelingsmaatschappij Oost NL aan het realiseren van een cluster voor vliegtuigonderhoud op Twente Airport. Een onderzoek, dat is uitgevoerd door Airbus Consulting, schetst een gunstig perspectief voor het ontwikkelen van onderhoudsactiviteiten aan vliegtuigen op Twente Airport.

Meiltje de Groot, directeur van Twente Airport: “Met het onderhoudscluster met daarin onder meer gerenommeerde vliegtuigonderhoudsbedrijven willen wij luchtvaartmaatschappijen en leasemaatschappijen op een flexibele en innovatieve wijze de hoogwaardige service bieden die zij verlangen. De grote Europese luchthavens hebben steeds minder fysieke ruimte. Bovendien gaat onderhoud ook ten koste van de beschikbare slots. De coronacrisis zorgt voor een tijdelijke dip in de vervoersvraag, maar een groeiende vraag naar parkeerplaatsen voor vliegtuigen, voor korte maar ook voor de wat langere termijn. Als de vervoersvraag weer groeit, zal de vraag naar onderhoud weer toenemen.”

Partners
Het plan voorziet op termijn in de aanleg van extra parkeerplaatsen en onderhoudsfaciliteiten. De onderhoudsactiviteiten op Twente Airport biedt kansen voor innovatieve bedrijvigheid op de luchthaven en op het aanliggende bedrijvenpark van de Technology Base, waar Twente Airport deel van uitmaakt en passen binnen het geldende luchthavenbesluit. Zoals het bedrijf AELS (Aircraft End-of-Life Solutions) wat al is gevestigd, die een belangrijke partner is voor eigenaren van vliegtuigen die op een duurzame wijze moeten worden ontmanteld. In Overijssel zijn veel bedrijven verbonden aan de vliegtuigindustrie. Bovendien is er aansluiting op onderwijs op verschillende niveaus. Regionale en landelijke partners voor het onderhoudscluster worden gezocht op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Jan Schuring, directeur Technology Base: “Wat goed is voor Twente Airport, is goed voor Technology Base. Dus alle steun voor onderhoud van vliegtuigen”.

Foto’s: Twente Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.