Nieuws

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters en Indo-Russian Helicopters Limited (IRHL) hebben tijdens de Defexpo 2020 die momenteel in India wordt gehouden plannen gepresenteerd voor de productie van de Ka-226T helikopter in India.

Indo-Russian Helicopters Limited is een joint venture van Russian Helicopters, Rosoboronexport en het Indiase bedrijf HAL. De joint venture werd in mei 2017 opgericht als onderdeel van een project om de licentieproductie van Ka-226T-helikopters in India te mogelijk te maken.

Kort na de Russische certificering van de helikopter gaf India in mei 2015 te kennen oren te hebben een order voor 133 verkenningshelikopters van de landmacht en 64 voor de luchtmacht van dat land ter aflossing van de verouderde Cheetah en Chetak helikopters.

De met coaxiale hoofdrotorbladen uitgeruste Ka-226T wordt aangedreven door wee Franse Turbomeca’s Arrius 2G1 turboshaftmotoren die elk 580 pk leveren. De helikopter heeft een vliegbereik van 500 km bij een kruissnelheid van 250 km/h. Vergeleken met motoren van Russische origine levert de T-versie twintig procent meer motorvermogen. Het toestel heeft een maximale vlieghoogte van 7.200 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.