Nieuws

KC-390 Millennium dropt eerste pallets

1

SAO JOSE DOS CAMPOS – Embraer heeft dropproeven afgesloten waarbij met behulp van een  Container Delivery System (CDS) en Low Velocity Air Drop (LVAD) zware ladingen tijdens een vlucht uit een KC-390 Millennium vrachtvliegtuig werden gelost.

De tests werden  uitgevoerd door Embraer in samenwerking met de Braziliaanse luchtmacht en het Braziliaanse legerboven de Yuma Proving Ground-faciliteiten van het Amerikaanse leger in Arizona.

Belangrijke resultaten van de testcampagne waren de airdrop van een enkel maximumplatform van19 ton  evenals de opeenvolgende l taflevering van twee platforms die in totaal 24 ton wogen.

Op basis van deze resultaten is de KC-390 Millennium volgens Embraer  het enige middelgrote luchtvliegtuig dat zo’n extreme operatie kan uitvoeren. Tijdens de airdrop-campagne van 2019 heeft de KC-390 Millennium verschillende containers met zwaartekracht geleverd met maximaal 24 containers in één keer, en meerdere Type V-platforms met behulp van extractieparachutes, met een totaal gecombineerd gewicht van 33 ton.

Het tweede van 28 nieuwe Embraer KC-390 tank- en transportvliegtuigen werd op 13 december 2019 overgedragen aan de Braziliaanse luchtmacht.

Het eerste toestel werd op 4 september 2019 tijdens tijdens een ceremonie geleverd en eveneens ondergebracht bij dePrimeiro Grupo de Transporte de Tropa (1º GTT)

Het toestel voldeed volgens de  Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) al eind oktober 2018  aan de Initial Operational Capability (IOC),  eisen. Daarom werd het civiele typecertificaat uitgereikt

Embraer had op dat moment met twee KC-390 prototypes meer dan 1.500 uur gevlogen. Daarnaast is meer dan 40.000 uur testwerk verricht om de boorsystemen betrouwbaar te krijgen. Ook de statische belastingproeven zijn bijna voltooid. Wat nog rest is de maximale structurele belasting van het statische prototype.

Al eerder voldeed het toestel volgens de  Braziliaanse luchtmacht aan de eisen van Initial Operational Capability (IOC).  Om de Final Operational Capability (FOC) status te bereiken moeten nog  onder meer  aantal vrachten worden gedropt en een aantal air tot air tankbeurten plaatsvinden.  Toen deze   voltooid waren, konden de eerste vliegtuigen worden afgeleverd.

In 2017 werden met een prototype in Amerika testvluchten afgerond.

Het toestel werd recent ook door Portugal besteld die er in ieder geval vijf wil.

1 reactie op “KC-390 Millennium dropt eerste pallets

  1. […] Het  toestel voldoet volgens de Braziliaanse luchtmacht aan de eisen van Initial Operational Capability (IOC). In het verlengde daarvan werd door de Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) in december… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.