Nieuws

LELYSTAD – AIS Airlines heeft maandag (4 november 2019) de luchtverbinding Münster / Osnabrück (FMO) -Berlijn (TXL ) aan haar netwerk toegevoegd.

“Berlijn is een van de steden met de grootste vraag in deze regio, die een lange tijd niet werd bediend, dus we zijn bijzonder verheugd deze bestemming weer in het vliegplan te kunnen opnemen”, zegt prof. Dr. Med. Rainer Schwarz, directeur van de Flüghafen Münster/Osnabrück.

Er wordt elke maandag tot en met vrijdag wordt er twee keer per dag vanuit FMO naar TXL en retour gevlogen: om 07:00 uur en 17:45 uur vanaf FMO. De terugkeer vanuit Berlin-Tegel is om 17:15 uur en 22:20 uur, bij een vluchttijd van 1 uur en 15 minuten. Dit geeft zakenreizigers de mogelijkheid om een hele werkdag in Berlijn door te brengen en ’s avonds weer thuis te zijn.

AIS Airlines vliegt inmiddels vijf jaar de route tussen Münster/Osnabrück en Stuttgart. Sinds maart 2019 vliegt AIS Airlines ook vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen. Om het routenetwerk te versterken en meer synergie in de operatie te creëren, wordt sinds 2 september 2019 ook gevlogen tussen Münster/Osnabrück en Groningen. Elke maandag tot en met vrijdag wordt er twee keer per dag vanuit FMO via GRQ naar CPH en retour gevlogen. Om 6.00 en 18.00 uur vertrekken de vluchten vanuit FMO voor een vlucht naar de Deense hoofdstad met een korte tussenstop op Groningen Airport Eelde. De retour vluchten staan gepland om 08:30 en 20:35 uur.

Voor de Groningse reiziger blijven de vliegtijden nagenoeg ongewijzigd. Dit geeft zakenreizigers vanuit Duitsland en Nederland de mogelijkheid om een hele werkdag in Kopenhagen door te brengen en ’s avonds weer thuis te zijn.

Boekbaar
De vluchten zijn beschikbaar in alle reserveringssystemen en op de website van AIS Airlines. ‘’We zijn blij met de uitbreiding van het routenetwerk met deze verbinding naar Kopenhagen”, zegt Prof. Dr. Rainer Schwarz, Managing Director van Münster / Osnabrück (FMO).

Het in 2009 opgerichte AIS Airlines is gevestigd op Lelystad-Airport. De luchtvaartmaatschappij heeft een vloot van negen BAe Jetstream 32s en is actief in Nederland, Duitsland en is actief als carrier in Zweden. Dire van deze Jetstreams zijn gestationeerd op Münster / Osnabrück.

Daarnaast maakt de AIS Flight Academy onderdeel uit van de AIS groep.

Foto’s: AIS Airlines

3 reacties op “AIS Airlines gestart met vluchten naar Berlijn

 1. Arie de Vries schreef:

  En alweer een positief geluid omtrent AIS Airlines! Gaan jullie ook nog posten dat ze de Zweedse routes kwijt zijn geraakt?

  Kansloos deze vorm van marketing.

 2. Zakkenwasser & Co schreef:

  Realiteit is dat er straks van de 8 machines nog maar 2 rondvliegen, 3 met Berlijn erbij. Amper een jaar gelden vlogen er 7 of 8 rond, van Zweden tot Kroatië en UK. Als ik enkel van het nieuws hier uitga, breid het route netwerk alleen maar verder uit. Nieuwe routes word een persbericht voor naar buiten gebracht, als er een route word gesloten blijft het stil. Niet erg objectief Piloot & Vliegtuig!

 3. Anoniem schreef:

  Het is een schande dat dit bedrijf nog steeds vluchten uitvoerd. piloten worden hier op een schandelige manier onder druk gezet, en het hele management bestaat uit handpoppen van de grote baas. Wanneer wordt dat eens gepubliceerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.