Nieuws

SHENYANG — De eerste in China ontwikkelde en gebouwde elektromotor aangedreven vierzitter heeft maandag (28 oktober) voor het eerst een half uur gevlogen.

Het toestel, de RX4E, is ontwikkeld door de Liaoning General Aviation Academy (LGAA). Het uit koolstofvezel opgetrokken vliegtuig heeft een startgwicht van 1.200 kg en heeft een lengte van 8,4 m bij een spanwijdte van 13,5 m.

De accu’s aan boord maken een vlucht over een afstand van 300 km mogelijk waarbij 1.5 uur gevlogen kan worden bij een kruissnelheid van 200 km/h. Volgens LGAA kan ook gestart en geland worden op gravel- en grasbanen.

Foto’s: Xinhua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.