Nieuws

GUANGZHOU – De Chinese Autonomous Aerial Vehicle (AAV) producent EHang heeft een tweede reeks EHhang 216 AAV’s afgeleverd.

Evenals de eerste reeks die eind juni 2019 de fabriek verliet, ging het ook dit keer het om negentien toestellen die werden afgeleverd bij klanten in Azië, Europa en Noord Amerika. De eenpersoons toestellen kunnen worden ingezet voor toeristische doeleinden, transport van passagiers en medische missies.

De in China gebouwde en elektromotor aangedreven EHang 216 is een zogenoemde Autonomous Aerial Vehicle (AAV) die een enkele passagier kan vervoeren. Het toestel kan bij een kruissnelheid van 62 mph (100 km/h) ongeveer dertig minuten vliegen en heeft een nuttige lading van 100 kg.

De AAV wordt aangedreven door acht elektromotoren die op hun beurt elk twee contra roterende rotorbladen aandrijven.

Passagiers kunnen op termijn met behulp van een tabletcomputer de bestemming instellen waarbij de vlucht van de EHang op afstand wordt gevolgd door controllers in een vluchtleidingscentrum. Wanneer zich mechanische problemen voordoen, landt de 216 AAV automatisch.

Het toestel werd in april 2019 ook in Wenen gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.