Nieuws
Cape Airbase/

CAPUA – De eerste twee Tecnam P2012 Travellers zijn dezer dagen vanuit het Italiaanse Capua overgevlogen naar hun nieuwe thuisbasis Barnstable Airport in de Amerikaanse staat Massachusetts. Een van beide toestellen werd bestuurd door de 28jarige Giovanni Pascale, kleinzoon van Tecam oprichter Giovanni Pascale.

De 4.000 nm (7.408 km) lange trip werd in drie dagen overbrugd. Beide toestellen maakten na vertrek uit Capua tankstops op Groningen Eelde Airport, Inverness (Schotland), Reykjavik (IJsland) en Narsarsuaq (Groenland).

Daarna werd doorgestoken naar Goose Bay Airport (Canada) en vervolgens naar de eindbestemming Barnstable Airport in Hyannis, Massachusetts.

De afleveringsvlucht was mogelijk nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit  op 11 juli 2019 de Tecnam P2012 Traveller, goedkeurde voor Amerikaanse gebruik.

 De Europese luchtvaartautoriteit EASA certificeerde de tweemotorige Tecnam P2012 in 2018 volledig.   De certificatie geschiedde op basis van de CS23 EAS en FAR23 FAA eisen die normaliter  gesteld worden aan commuter vliegtuigen de plaats bieden aan negentien passagiers.

Voorafgaand aan de Europese certificatie was met beide prototypes  meer dan 600 uur gevlogen . Daarbij werd sinds begin 2018 ook met een productie conform prototype gevlogen.

De P2012 is uitgerust met een Garmin G1000 NXi cockpit. Het toestel heeft twee 350 pk  sterke Lycoming turbocharged TEO 540-C1A zescilinder zuigermotoren van die zijn goedgekeurd voor het gebruik van zowel benzine als luchtvaartbrandstof (Avgas). Het vliegtuig krijgt dankzij deze motoren bij een MTOW van 3.850 kg een kruissnelheid van ruim 350 km/h bij een vliegbereik van 710 km.

De fabrikant heeft momenteel 125 bevestigde orders voor de Traveller. Cape Air verwacht dit jaar nog eens zes toestellen van dit type en twaalf in 2020. Daarnaast liet de operator 92 kooprechten vastleggen.De Travellers gaan bij Cape Air zeker tachtig Cessna C402s vervangen die in de jaren zeventig en tachtig werden gebouwd.

Onderweg naar Groningen.
Overnachting Iverness-Schotland.
Klaar voor IJsland.
Goosebay (Canada).
Cape Airbase, Barnstable Airport in Hyannis.
Cape-Air-President-Linda-Markham-and-James-Goddard-–-Senior-Vice-President-Fleet-Planning-Acquisitions.-Capt.-Giovanni-Pascale-Tecnam-Managing-Director

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.