Nieuws

MADRID – De Spaanse regering heeft bij NH Industries getekend voor de aankoop van 23 NH90 helikopters. De toestellen moeten bij de Spaanse strijdkrachten oudere helikopters gaan vervangen.

Tien van de nu bestelde NH90s zijn bestemd voor de Spaanse landmacht. Daarnaast zullen zeven worden ondergebracht bij de marine ter vervangen van de S-60B Seahawk. Bij de Spaanse luchtmacht zullen acht AS.332 Super Puma’s worden afgelost door het NH Industries product.

In Spanje vliegen al 22 NH90 helikopters in overheidsdienst. Voor denu bestelde ‘tweede lichting’ had al in 2006 de handtekening gezet moeten worden. Door de economische crisis had Spanje langere tijd onvoldoende fondsen om de aankoop te financieren. Het groene licht voor de nieuwe order werd in november 2018 gegeven.

Er zijn in totaal 530 NH90 varianten besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.