Nieuws

BEVERLY HILLSBombardier Business Aircraft heeft de Nuage geïntroduceerd, een speciaal voor de Global 7000 zakenjet ontworpen zetel.

Volgens de fabrikant is het voor het eerst in dertig jaar dat een nieuw type stoel is ontwikkeld voor zakenjets. De zetel is onder meer voorzien van een uniek systeem waardoor het voor-, zij- en achterwaarts bewegen van de stoel ‘vloeiend’ kan verlopen zonder zichtbare vloerrails.

Kenmerkend voor de zetel is daarnaast de ergonomische perfectionering die onder meer moet blijken uit de speciale houding wanneer de stoel in slaapstand wordt gebracht. Hierdoor wordt het hele lichaam van de passagier ondersteund zonder dat sprake is van overbelasting van de benen.

Bijzonder is ook de aanpasbare hoofdsteun die een optimale ondersteuning van de nek garandeert wanneer bijvoorbeeld gelezen wordt, televisie wordt gekeken of de wanneer de stoel in slaapstand staat.

De binnenkort leverbare zakenjet kan met acht passagiers 7.700 nm (14.260 km) non stop overbruggen.

Bombardier viel eerder dit jaar in de prijzen met de Global 7000 toen dit toestel met de winnaar werd van de 2018 Red Dot Award Product Design.

2 reacties op “Bombardier Global 7000 krijgt speciale stoelen

  1. […] Beide vliegtuigen krijgen eveneens de nieuwe Nuage stoelen die voor de Global 7000 zijn ontwikkeld. In de cockpit zijn Combined Vision Systems (CVS) voorzien. […]

  2. […] zijn samengesteld. In dit centrum zijn onder meer de boordkeukens, slaapkamers, eettafels en de Nuage zetels […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.