Nieuws

Comlux met Lineage 1000 op Europees continent

LAS VEGAS – Fly Comlux mag in opdracht van financieringsmaatschappij Global Jet Capital een Embraer Lineage 1000 op London Stansted Airport stationeren. De mededeling werd gedaan tijdens de zakenluchtvaartbeurs NBAA 2017 die momenteel gehouden wordt in Amerika.

Het van de Embraer E190 afgeleide en opvallend blauw-wit gespoten toestel kan vervolgens gekocht worden, voor een langere periode gecharterd of onder een wet lease contract met bemanning worden ingezet.

De zakenjet biedt normaliter plaats aan negentien passagiers, maar kan desgewenst ook elf vlieggasten vervoeren op ‘slaapstoelen’. Ook voegt Fly Comlux een VVIP Boeing 777 aan de chartervloot en is het voornemens een VIP servicecentrum in Europa te openen.

Comlux bestelde in 2016 drie Airbus ACJ320neo’s en in 2014 twee BBJ MAX toestellen. Daarvan zijn twee ACJ’s en een BBJ MAX inmiddels afgenomen door klanten die hun toestel bij Comlux Completion laten inrichten.

In dat centrum kan ook de bij Comlux ontwikkelde het Forward Auxiliary Center Tank System worden geïnstalleerd. Afhankelijk van het aantal passagiers neemt het vliegbereik hier toe met 300-500 nm (555-925 km).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.