Nieuws

NYON – De Zwitser André Borschberg in na het Solar Impulse project toe aan een nieuwe uitdaging.  Borschberg heeft daarom in samenwerking met een aantal partners H55 opgericht.

Het getal verwijst naar de vijf dagen en vijf nachten die hij non stop aan boord van de Solar Impulse 2 doorbracht toen hij met dit toestel de Stille Oceaan overstak.

Het nieuwe bedrijf zal zich gaan toeleggen op het ontwikkelen en productierijp maken van complete elektrische aandrijfsystemen voor vliegtuigen en heeft daarom het Hamilton aEro project genomen.

Binnen dit project wordt al gevlogen met de aEro1. Deze van oorsprong Twister wordt aangedreven door een bij Siemens ontwikkelde elektromotor met die 80 kW (108 pk) levert. Bij een verbuik van 30 kW/h ligt het vliegbereik rond de 160 km bij een kruissnelheid van 270 km/h voordat het toestel weer aan de lader moet. Deze motor weegt slechts 13 kg waarbij de accu’s 160 kg voor hun rekening nemen. De eenzitter is 5,5 m lang en heeft een spanwijdte van 7,5 m. Met het toestel is sinds de eerste vlucht in september 2016 meer dan vijtig uur gevlogen.

Het getal 55 verwijst naar de vijf dagen en vijf nachten die hij non stop aan boord van de Solar Impulse 2 doorbracht toen hij met dit toestel de Stille Oceaan overstak.
Borschberg zal naar eigen zeggen ook aan het Solarproject verbonden blijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *