Nieuws

STANS – Pilatus Aircraft heeft het derde en laatste vliegende prototype toegevoegd aan de PC-24 testvloot. Dit toestel, P03 met de registratie HB-VSA, voltooide op 6 maart 2017 een eerste 2:05 uur durende vlucht.

P03 is een productie conform prototype dat binnenkort  zal worden voorzien van een “Zermatt”  zakeninterieur.

Samen met P01, die op 11 mei 2015 voor het eerst vloog, voert Pilatus een 2.300 uur durend testprogramma uit. Het tweede toestel, de HB-VXB (P02), voltooide op 16 november 2015 een eerste 82 minuten durende vlucht. Met dat beide vliegtuigen is  inmiddels 1.350  uur gevlogen. Daarbij worden tijdens bij iedere vlucht gemiddeld vijftien zaken onder de loep genomen.

De eerste levering van deze‘super versatile jet’ moet in 2017 plaatsvinden. Er zijn tot op heden 84 PC-24’s besteld. De Amerikaanse aanbieder van vliegtuigen in deeleigendom PlaneSense (zes besteld) mag zich hier launch customer gaan noemen, want het bedrijf zal als eerste met de nieuwe zakenjet mogen gaan vliegen.

 

PC24-Duo

2 reacties op “Derde Pilatus PC-24 toegevoegd aan testvloot

  1. […] PORTSMOUTH – De Amerikaanse aanbieder van vliegtuigen in deeleigendom PlaneSense heeft als launch customer de eerste Pilatus PC-24 in ontvangst genomen. […]

  2. […] – De Amerikaanse aanbieder van vliegtuigen in deeleigendom PlaneSense is zich als launch customer aan het opmaken voor de komst van de eerste PC-24 in het vierde kwartaal van dit […]