Nieuws

Flexjet, Aerion en Airbus: supersoon met AS2

4

LAS VEGAS – Zakenjetoperator Flexjet heeft tijdens de NBAA 2015 die momenteel in Las Vegas gehouden wordt bij Aerion Corporation twintig AS2 zakenjets besteld.

De supersonisch vliegende toestellen moeten vanaf 2023 geleverd worden na een eerste vlucht in 2021, twee jaar later dan oorspronkelijk gepland.

De 52 m lange AS2 kan tot twaalf passagiers vervoeren over maximaal 4.750 nm (8.800 km) bij een kruissnelheid van Mach 1.5.
Daardoor kan de route Parijs-Washington een tijdwinst behaald worden van drie uur en op intercontinentale vluchten zelfs tot ruim zes uur.

Flexjet wil de AS2 gebruiken voor vluchten vanaf de Verenigde Staten naar Europa en Azië. De onderneming ziet de supersone zakenjet als welkome aanvulling op hun portfolio dat nu al bestaat uit zakenjets als de Bombardier Global Express en Gulfstreams van het type G450, G500 en G650. Het bedrijf tekende tijdens de NBAA 2015 ook een intentieovereenkomst met Bombardier voor de levering van twintig Challenger 350 zakenjets.

Aerion, dat 2014 een samenwerking kondigde met Airbus die gaat helpen bij de ontwikkeling en certificering van de AS2, deelde tijdens de NBAA 2015 mee dat deze samenwerking zal worden uitgebreid en geïntensiveerd.

aerionas2caerion-700

755_hangar_flexjet-01_lr

4 reacties op “Flexjet, Aerion en Airbus: supersoon met AS2

  1. […] Tijdens de NBAA 2015 tekende de Amerikaanse aanbieder van zakenjets in deeleigendom Flexjet voor twi… […]

  2. […] De S-512 wordt daarmee een directe concurrent van de Aerion S-2. […]

  3. […] In Amerika is momenteel ook Aerion Corporation bezig met de ontwikkeling van een supersonische zaken… […]

  4. […] Aerion krijgt bij de ontwikkeling en certificering van de AS2 hulp van Airbus. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.